”De fångade”, Karin Slaughter

20170706-090336.jpg

Jag blev ju mycket förtjust i Karin Slaughters ”De vackraste”, så blev mycket glad när jag hittade den här i bokhandeln. Men tyvärr blev det inte som jag hoppats. Någon längre sträckläsning lockade den inte alls till. De första 200 sidorna var rätt så spännande men sedan blev det segt, trist och rörigt. I ”De vackraste” tyckte jag Slaughter lyckades så bra med personporträtten, men nu när jag läst ut ”De fångade” minns jag bara tydligt tre personer. De andra är liksom namn utan personligheter.  Det är en tjock bok på över 500 sidor men handlingen håller inte alls för så mycket text. Det var så utmejslat och detaljerat ibland att hälften varit mer än nog.

Nåja. Tydligen är ju en tredje bok i antågande (eller har den redan kommit?) och nog kommer jag ge den en chans, men hoppas verkligen den är bättre än den här.

5/10

20160917-115217.jpg”De vackraste” läste jag ut i soluppgången i Spanien i höstas. Härligt minne!

Detta inlägg publicerades i 2017, Betyg 4-6, Bokrecension, Deckare, HarperCollins, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till ”De fångade”, Karin Slaughter

  1. Oj, vad jag håller med! Blev också besviken då förväntningarna efter De vackraste var skyhöga. Alldeles för lång och för mycket av allt runtomkring. Var inte jätteförtjust i förra delen av den här serien heller, men nya boken verkar ju vara en fristående bok igen så vi får hålla tummarna att den är lika bra som De vackraste 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s