”Min fantastiska väninna”, Elena Ferrantes

20180101-204531.jpg

20180101-204539.jpg”Min fantastiska väninna” av Elena Ferrantes splittrar läsare. Det verkar vara en bok som man antingen älskar eller inte tar sig igenom, något utrymme för att tycka den är helt ok verkar inte finnas.

Inledningsvis ägnas ett par sidor till personförteckning. Ingen bra inledning för mig som inte är särskilt förtjust i böcker med allt för många karaktärer i, så när det hela tar sin början i något sorts persongalleri så, nja …

Kapitlen är korta och rappa men jag fastnar inte i handlingen överhuvudtaget. Möjligt att avsaknaden av dialoger är en starkt bidragande faktor till det. Att bara läsa brödtext gör det snabbt ointressant.

Så, för min del var det ingen bok att älska. Jag såg i en facebooktråd en som lyssnat på den som ljudbok, så kanske jag gör ett försök den vägen vid ett senare skede, men nu lägger jag ner ”Min fantastiska väninna” och går vidare i bokhögen.

Detta inlägg publicerades i 2018, Bokrecension, Ej utläst, Norstedts, roman, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till ”Min fantastiska väninna”, Elena Ferrantes

  1. Sue skriver:

    Samma här! Läste halva och tänkte hela tiden att det skulle lossna… La ner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s