”Störst av allt”, Malin Persson Giolito

img_3475.jpgMalin Persson Giolitos rättegångsthriller ”Störst av allt” har hyllats stort de senaste månaderna. På senare tid har det dykt upp ett och annat jag hade förväntat mig mer, men för det mesta har den rosats. För egen del så är jag lite kluven.

Boken handlar om artonåriga Maja som ställts inför rätta efter en skjutning på Djursholms allmänna gymnasium. Vi får följa rättegångsprocessen, med avbrott för kapitel om vad som ledde fram till skjutningen.

Handlingen är mycket bra och det är svårt att lägga boken ifrån sig, jag vill vidare, veta vad som händer. Malin Persson Giolitos personporträtt är geniala. Jag är mycket imponerad av hennes förmåga att med små instick porträttera en hel person. Dock blir det bitvis lite för mycket vilket gör att handlingen ibland upplevs seg och dess kärna lite försvinner i en beskrivande gegga. Vissa partier hade gärna fått bearbetats lite mer så handlingen snabbats upp. Men med det sagt så har jag blivit mycket förtjust i Giolitos sätt att skriva och kommer absolut att läsa mer av henne inom kort. ”Störst av allt” är ett bra personporträtt av en vilsen tonårings upplevelse av en rättslig process i Sverige.

7/10

Boken finns bland annat hos Bokus och Adlibris.

 

 

Detta inlägg publicerades i 2018, Betyg 7-8, Bokrecension, Deckare, roman, Wahlström & Widstrand. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till ”Störst av allt”, Malin Persson Giolito

  1. MarveW skriver:

    Jag gillade boken. Det känns som en viktigt bok som många bör läsa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s