”In i minsta detalj”, Kristin Emilsson

IMG_3558
”In i minsta detalj” av Kristin Emilsson var ett boktips som jag snappade upp på Facebook, och det visade sig vara ett riktigt bra sådant! Det är inte särskilt ofta jag hittar feelgood-romaner som fångar mitt intresse, men denna är som småmysig men allvarlig utan att bli alltför fånig (vilket jag ofta tycker feelgood är).

Freja och Anton har all anledning att vara nöjda med tillvaron. Deras största problem är om väggarna i den nyrenoverade vindsvåningen i Sofo ska målas tofuvita eller äggskalsvita. Livet är utstakat och planerat in i minsta detalj – ingenting har lämnats åt slumpen. Ända tills den dag ett oväntat dödsfall skakar om tillvaron och tvingar dem att bege sig långt utanför tullarna till Antons barndomsstad, den lilla småländska utflyttningsorten Idemåla.

Emilsson lyckas bra med att porträttera karaktärerna utan att vara vare sig övertydlig eller alltför stereotyp. Språket är bra, handlingen bra. Det enda jag kan anmärka på att i boken omnämns Antons föräldrahem som ett kråkslott, men huset på bilden ser faktiskt inte ut som ett sådant. Lol. Men det var väl det enda. Rekommenderar denna bok! Passar ypperligt för en semesterdag eller en snöig vardagskväll framför brasan. Vill även läsa Kristin Emilssons andra böcker.

8/10

Detta inlägg publicerades i 2018, Betyg 7-8, Bokrecension, Lind & Co, roman, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till ”In i minsta detalj”, Kristin Emilsson

  1. Pingback: Läsning i januari | Malin Johansson – skriver mycket, läser mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s