”Elva år i fångenskap”, Michelle Knight

Skärmavbild 2018-01-11 kl. 21.34.43

Elva år i fångenskap. Nog har jag läst en hel del böcker om utsatta människor, människor vars liv gått så långt åt fel håll man möjligen kan komma. Men ”Elva år i fångenskap”, där Michelle Knight berättar om sitt liv både före och under hon blev kidnappad gör mig ovanligt illa till mods. Det är ett liv berättat så rakt och ärligt att jag inte kan undgå att dras med.

Vid några tillfällen lägger jag till och med ifrån mig boken, oviss om jag ens ska kunna ta upp den igen. Men när den tanken snurrar ett varv till: Hon har genomlevt det, då ska jag fan kunna läsa lite om det.

Om jag lägger själva handlingen åt sidan och ser den som den biografi den är, så kan jag faktiskt inte komma på något att anmärka på. Språket är bra, flytet bra. Aldrig att handlingen fryser fast eller att det spårar iväg åt alla håll (så som det ibland kan göra i biografier). Det är en fantastiskt välgjord skildring över ett fullkomligt vidrigt öde. Även före Michelle var inlåst hos Ariel Castro hade hon ett otroligt sorgligt liv, fullt av övergrepp, fattigdom och missförhållanden. Otroligt drabbande från första sidan till den sista.

10/10

Finns bland annat hos Bokus och Adlibris.

Detta inlägg publicerades i 2018, Betyg 9-10, Biografi, Bokrecension, NoNa, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till ”Elva år i fångenskap”, Michelle Knight

  1. Pingback: Läsning i januari | Malin Johansson – skriver mycket, läser mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s