”En äkta man”, Dennis Lehane

20180109-184229.jpg

”Shutter Island” är en av mina bästa läsupplevelser någonsin, samtidigt som ”Gone, baby, gone” inte fängslade mig alls. Det var alltså med blandad förväntan som jag började läsa ”En äkta man”. Det står på baksidan att det är en mörk, uppslukande och romantisk spänningsroman med en intrig som överrumplar läsaren gång på gång.

Precis som en Lehane-roman brukar vara så gör man bäst i att just berätta så mycket kring handlingen överhuvudtaget, men spännande blev den inte förrän efter två tredjedelar. Dock så blev jag väldigt förtjust i tevejournalisten Rachel Childs, som efter att ha fått ett sammanbrott i direktsändning brakar ihop inombords. Det är bra intiger som gör att en fastnar och inte gärna slutar läsa. När det väl bli spännande tycker jag det blir lite märkligt på något sätt, det blev som för tvärt och för mycket av allt. Men en bra bok som jag rekommenderar! Jag längtar även redan tills den blir film för det passar den utmärkt för.

7/10

Finns bland annat hos Adlibris och Bokus.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till ”En äkta man”, Dennis Lehane

  1. Pingback: Läsning i januari | Malin Johansson – skriver mycket, läser mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s