7 frågor och böcker och läsning

1019-the-love-door-ponta-delgada-sao-miguel-azores-portugal-web

1. Hur hittar du nya böcker att läsa?
Mest via sociala medier. Jag är med i ett par läsgrupper på facebook som är inget mindre än livsfarliga! Har en lång lista på böcker jag vill läsa. Hittar även en del tips i tidningar och via vänner.

2. Hur kom det sig att du började gilla att läsa?
Min morfar var en riktig bokslukare, den enda i hela släkten tror jag faktiskt. Ja, förutom jag då. I mormor och morfars hus finns massor med bokhyllor nere i deras stora vardagsrum, och jag minns så väl när jag var liten och brukade sitta där. Jag kollade mest i sådana där Bra böcker-serier (90-talets google, hehe), och då främst på läskiga fiskar och djur. Så, min morfar är helt klart anledningen till att jag blivit så förtjust i böcker!

3. Hur har din smak för litteratur förändrats under åren?
Egentligen inte så mycket. Det är klart att den följer med livet, åldern och allt sånt till en viss grad. Henning Mankells Steget efter och en Kitty-trilogi (eller det var en tjock bok med tre Kitty-böcker i). Och jag tvivlar väl på att någon av dem skulle lämna efter sig någon stor läsupplevelse om jag läste om dem idag. 😀

4. Hur ofta köper du böcker?
En gång i månaden ungefär.

5. Hur kom det sig att du började bokblogga?
Jag läser mycket (i alla fall i perioder) och har rätt så svårt att efter ett tag särskilja vad jag läst, vad jag tänkt läsa och vad jag vill läsa. Jag började bokblogga främst som en sorts läsdagbok, och det är väl egentligen huvudsyftet än idag.

6. Hur reagerar du om du inte tycker om slutet på en bok?
Jag får ofta separationsångest när det närmar slutet på en riktigt bra bok, så jag minns sällan slutet faktiskt! Haha! Men sedan så är det väl sällan jag direkt ogillar ett slut.

7. Hur ofta bläddrar du fram och smygtittar på slutet av en bok?
I princip aldrig. Möjligen att det hänt någon gång när jag läst en hypad bok som jag inte alls fastnat för, och då gör pinan kort och kollar slutet.

Detta inlägg publicerades i Läsande, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till 7 frågor och böcker och läsning

  1. jo, bara då man inte gillar boken kan man kolla slutet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s