”Bruce”, Peter Ames Carlin

IMG_3537

Bruce Springsteen. Ett närgånget och levande porträtt av en ikon står det på baksidan. Det här är en bastant bit på närmare 500 sidor, och den dagen Springsteen är en legend som en gång levde kan jag tänka mig att den här biografi kommer leva vidare. Jag gillar i synnerhet den första halvan, där vi rätt så detaljerat får följa Springsteens väg från en liten tonåring vars mamma skramlade ihop till en gitarr, till dess att hans karriär tog fart på riktigt.

Som generell biografi kan jag väl faktiskt tycka att den är alldeles för detaljerad. Det känns som om författaren tagit med varenda spelning, konflikt och vändning som uppstått. Det kanske inte är något fel i det, men jag förlorar mig i alla sidoberättelser och människor som passerar. I en biografi blir självklart även människor i ens närhet en del av den, men ibland blir det alldeles för många människor som liksom bara passerar i revy. Boken innehåller just inga dialoger heller, så vi snackar 500 fullspäckade sidor i princip utan andningshål, vilket gör den en aning tungläst.

Är man ett riktigt stort Springsteen-fan som vill veta alla detaljer så är det här helt rätt bok. Är man ett stort fan men vill ha en mer övergripande bild över sin idol så skulle jag tro att det finns bättre alternativ.

7/10

Detta inlägg publicerades i 2018, Betyg 7-8, Biografi, Bonniers, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s