”Malcolm X självbiografi”, Malcolm X & Alex Haley

Jag blev intresserad av den här biografin efter att det skrevs en hel del om den i ”En droppe midnatt”. Malcolm X självbiografi hade stort inflytande kring Jasons egen självbild, vilket var väldigt berörande.

Så boken då? Den första halvan var mycket intressant då det står om Malcolms uppväxt. Det var mycket droger och kriminalitet, vilket slutligen gjorde att han hamnade i fängelse. Där slukade han böcker och blev upplyst kring omvärlden, hur illa vi vita behandlat människor med en mörkare hudton genom historien. Det är trots allt vidrigt vad som har skett och fortfarande sker än idag i många avseenden.

I fängelset blev Malcolm troende muslim. Däremot när han så småningom kommer ut i fängelset blir det som så pladdrigt att jag inte orkar läsa vidare. Tänker att jag snarast ska se någon bra film om hans liv istället.

Kan även flagga för att n-ordet används mer än ofta, ifall det är någon som tycker boken verkar intressant kan det vara bra att ha med sig. För min del blev det faktiskt något av en chock.

20180126-220724.jpg

Detta inlägg publicerades i 2018, Övriga förlag, Biografi, Bokrecension, Ej utläst, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till ”Malcolm X självbiografi”, Malcolm X & Alex Haley

  1. jag hade en gammal bok om Malcolm X som jag inte hittar…. försökte hitta när jag läste Svarta vatten av Attica Locke, där han nämns.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s