”Tjockdrottningen”, Moa Herngren

Skärmavbild 2018-03-05 kl. 13.28.54

Annie Ek väger över 200 kilo och tillbringar sina dagar med att äta och drömma sig bort i andras liv på Facebook och Instagram. Så blir hon kontaktad av tv-redaktören Camilla Willdow som lyckas övertala henne att medverka i bantningsserien Du är vad du väger.

Det här är en lättläst bok, det flyter otroligt bra och den är svår att lägga ifrån sig. Bara ett kapitel till … Boken kretsar främst kring Annie, men också parallella historier kring andra som är delaktiga i produktionen. Det blir lite väl mycket runtomkring för min del. Jarmos syfte i storyn känns inte riktigt klar. Sedan så är det en person som pratar mjuk norrländska, något som ju kan provocera mig, som ni vet.

Men utöver det så tycker jag mycket om ”Tjockdrottningen”. Rekommenderas för den som vill mysa ner sig ordentligt med en sträckläsningsbok. Eller mysig och mysig. Den ger också en rejäl tankeställare om program som Biggest loser, och även om samhällets syn på övervikt.

9/10

Moa Herngrens ”Tjockdrottningen” finns bland annat hos Bokus och Adlibris.

Detta inlägg publicerades i 2018, Betyg 9-10, Bokrecension, roman, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s