”Den stora utställningen”, Marie Hermanson

IMG_4103Vilken härlig bok!

Den 8 maj 1923 invigs Jubileumsutställningen i Göteborg. På plats finns den unga journalisten Ellen, men också polisen Nils. När ryktet sprids att Einstein ska hålla sin Nobelföreläsning på utställningen sätts plötsligt hotfulla antisemitiska krafter i rörelse.

Den stora utställningen” av Marie Hermanson blev en trevlig överraskning för mig. Dels så brukar jag ha svårt för böcker som utspelar sig allt för långt bakåt i tiden, dels så brukar det här med flera olika perspektiv inte riktigt passa mig. Men det gjorde det här! Till och med avsnitten skrivna ur Einsteins ögon gillade jag. Det enda felet med den här boken är egentligen att den var för kort, jag vill läsa mer om Ellen och Nils! Detta är dessutom den första boken av Marie Hermanson som jag har läst, men definitivt inte den sista. Jag gillar verkligen hennes sätt att skriva och skildra.

8/10

Detta inlägg publicerades i 2018, Betyg 7-8, Bokrecension, Bonniers, roman, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s