”Överlev katastrofen – tolv sätt att förbereda dig”, Herman Geijer

IMG_4896

I ”Överlev katastrofen” djupdyker zombieöverlevnadsexperten (!) Herman Geijer i vad man kan göra för att överleva en katastrof.

En svensk populärvetenskaplig bok som inte bara handlar om överlevnadstekniker och bushcraft utan också fokuserar på hur människan fungerar och vad vi kan göra för att förbereda oss mentalt och öka våra chanser att klara en kris.

Det är ju annorlunda och rätt så kul att den utgår ifrån en zombieapokalyps, något som säkerligen skrämmer bort en och annan läsare, men å andra sidan tilltalar en och annan som säkert annars inte har överlevnadsböcker som ett förstahandsval. Men nu är ju råden inte bara fokuserade på zombies, som ju trots allt är en ganska liten risk här på Tellus. Däremot pandemier, bränder, naturkatastrofer och olika kriser kan inträffa, och gör det då och då i olika delar av världen. Vad bör vi ha hemma? Hur bör man bete sig? Hur ökar man sina förutsättningar för att överleva, och vad minskar dem?

Boken är indelad i två delar, där den första är mer inne på diskussion kring hur världen ser ut, vilka katastrofer som inträffat och hur människor beter sig. Jag tycker den delen blev lite långdragen och distanserad, men den andra delen var däremot intressant! Den innehöll mer konkreta tips på hur man bör bete sig, vad man bör se till att ha hemma, vad som händer med kroppen vid kyla respektive värme etc. ”Överlev katastrofen” är även researchtips till den som skriver om zombies och katastrofer. Många bra tips!

6/10

Finns bland annat hos Bokus och Adlibris.

Detta inlägg publicerades i 2018, Betyg 4-6, Bokrecension, Facklitteratur, Ordfront, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s