”Bränn alla broar”, Siri Helle

Skärmavbild 2018-04-22 kl. 20.37.49

”Utåt sett har Liv Björk det perfekta livet. Hon har ett välbetalt finansjobb, gor avundsvärda uppdateringarpaå Instagram och dricker hälsosmoothies till frukost. Sa varför är hon så olycklig? I tonåren skrev hon ett brev till sig själv, som hon skulle läsa om hon någon gång övervägde att ta sitt liv. I brevet finns en uppmaning att ge livet en sista chans, spendera alla pengar och göra det där hon drömt om men aldrig vågat. Liv bestämmer sig för att ge det tre månader. När hon träffar den idealistiska gatukonstnären Sanna öppnar sig plötsligt en värld av nya möjligheter – samtidigt som det utsatta dödsdatumet kommer allt närmare.”

”Bränn alla broar” är Siri Helles debutroman, och även om jag inte fastnade för den hoppas jag att hon fortsätter skriva. Sättet den är skriven på är egentligen helt ok, men handlingen är lite väl ytlig. Jag lär inte känna karaktärerna så pass att jag bryr mig om dem, men för den som vill ha något lättläst i solstolen kan den här säkert passa fint.

Detta inlägg publicerades i 2018, Bokrecension, Debut, Ej utläst, Louise Bäckelin Förlag, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s