”Doppler”, Erlend Loe

Skärmavbild 2018-04-01 kl. 19.20.18”Doppler” av Erlend Loe har stått oläst i bokhyllan i många år. Något otippat eftersom jag starkt gillar ett par andra av hans andra böcker. Därför blev den här nu en del av hyllvärmare 2018.

Jag ska ärligt erkänna att den här Doppler gjorde mig galen ett bra tag. Faktiskt så ogillade jag honom extremt mycket, med undantag för några sidor där på slutet. Men jag antar att det är just vad som är meningen, för samtidigt som jag avskyr honom så måste jag ju fortsätta med nästa bok, jag måste få veta vad som händer. Kommer han stanna i skogen? Hur blir det med den tama älgen? Så många frågor.

Efter ett fall med cykeln får Andreas Doppler nog. Han är trött på all duktighet, all trivsamhet och konsumtions-hysteri, och han lämnar helt sonika sitt välordnade liv med villa, ekonomjobb, familj, barnprogram och storhandling på lördagar och flyttar ut i skogen. Med nya livskamraten, älgkalven Bongo inrättar han ett liv som jägare och samlare. Men livet i skogen blir inte så fridfullt som han hoppats på. Den ena efter den andra gör intrång i hans nyvunna frid, moderatmannen Bosse, sonen Gregus, Inbrottstjuven Järnroger och modellbyggaren Düsseldorf. Hur han än försöker blir han inte av med dem.

7/10

Finns bland annat hos Bokus och Adlibris.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s