”Bokhandeln på Riverside Drive”, Frida Skybäck

IMG_5505
Premiärläsning i sommarstugan som nyss öppnat för säsongen. Firade med en ananasbreezer. Bästa lässtället som finns.

Vilken underbar bok! Det är alltid lika härligt att få tag på en handling som verkligen håller kvar en, och dessutom efter att ha läst flera böcker i rad som inte fångats ens intresse.

”Bokhandeln på Riverside Drive” av Frida Skybäck är välskriven, jag gillar handlingen, miljön, människorna. Katten.  Som bokoman är det förstås ett plus när merparten av berättelsen utspelar sig i och runtomkring en bokhandel, och dessutom har en författare med bland huvudkaraktärerna. Och en finfin katt! Och att det utspelar sig i London är mysigt.

Språket är väl egentligen precis som det ska vara i en bra feelgood-roman, det vill säga: osynligt. Med det menar jag att jag aldrig stannar upp och reflekterar kring språket, varken att det skulle vara superbra men å andra sidan finns det inget jag stör mig på heller, och det är ovanligt. Det liksom bara flyter på.

Jag hade hört mycket bra om den här romanen innan jag läste den och eftersom feelgood sällan är riktigt min grej så var jag lite skeptisk, men blev såå positivt överraskad! Tycker även det är extra kul att den ges ut av ett nytt förlag, LB Förlag som startades 2016.

Jag gillar verkligen den här romanen och rekommenderar den till alla som vill ha en trevlig roman att sträckläsa. En nackdel kan vara att man efter avslutad läsning drabbas av en nästintill plågsam längtan efter att öppna en egen bokhandel …

9/10

Detta inlägg publicerades i 2018, Betyg 9-10, Bokrecension, LB Förlag, Relationer, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till ”Bokhandeln på Riverside Drive”, Frida Skybäck

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s