”Inlandet”, Elin Willows

Det är alltid intressant att läsa om platser där man själv känner igen sig, så det var med spänning jag började läsa ”Inlandet” av Elin Willows. Men, nja.
Skärmavbild 2018-03-10 kl. 10.24.05

Kan man börja om var som helst, skapa sig ett nytt liv någon annanstans?

En ung kvinna från Stockholm fyttar till sin pojkväns hemort, ett litet samhälle i Norrlands inland, Platsen kallad. Men relationen tar slut redan innan de hunnit fram. Hon tar ett jobb på en mataffär och blir kvar på orten av skäl hon själv inte riktigt begriper. Sakta men säkert arbetar hon sig in i platsen, och låter den arbeta sig in i henne. Det nya samhället har andra, okända koder. Här lämnar man dörren olåst, super på Hotellet på lördagarna, kör bil på isen. Hur blir man en del av något nytt?

Platsen låter väldigt likt Plassn, det vill säga: Arjeplog. Men jag förstår mig inte riktigt på den här boken. För min del känns det som om jag läser samma kapitel om och om igen, för det händer i det närmaste ingenting. Måste det alltid vara svårt och vemodigt när en roman utspelar sig här uppe? Lite tröttsamt känns det ju. Jag gillar ändå Elin Willows sätt att skriva, hur hon lyckas nagla fast de små detaljerna som preciserar hur livet på en liten ort kan vara.

6/10

”Inlandet” finns bland annat hos Bokus och Adlibris.

Detta inlägg publicerades i 2018, Betyg 4-6, Bokrecension, Debut, Natur & Kultur, Natur och kultur, roman, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s