”Förändring”, Mo Yan

Skärmavbild 2018-05-05 kl. 12.05.21”I Förändring berättar nobelpristagaren Mo Yan om sitt eget liv under det senaste halvseklets politiska och sociala omvälvningar i hemlandet Kina. Med små, subtila medel tecknar han en bild av den lilla människans plats i de stora skeendena. Det handlar om pojken som blir utslängd från skolan, om den unge mannen som lite motvilligt gör karriär inom militären, och om författaren som får sitt stora genombrott.”

Jag kommer inte in i den här berättelsen överhuvudtaget och tycker det känns väldigt pladdrigt, trots att den är så tunn och borde vara mycket koncentrerad med tanke på dess innehåll. Har även ”Vitlöksballaderna” av Mo Yan så ska ge den en chans men ”Förändring” var verkligen inte min typ av bok.

Detta inlägg publicerades i 2018, Övriga förlag, Bokrecension, Bonniers, Ej utläst, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s