”När du vänder dig om”, Pernilla Ericson

20180704-163012.jpg

 

”När du vänder dig om” av Pernilla Ericson blev en mycket positiv överraskning. Pernilla skriver rappt, snabbt och utan en massa krusiduller, vilket ger ett bra flow i texten. Handlingen är otroligt intressant för en IT-intresserad och det blir inte sämre av att dessutom är baserat på verklighet. En modern kriminalare. Jag tycker det är extra kul att läsa en bok av Pernilla, för jag minns så väl när jag läste hennes reportage i tonåren, om det var Frida, Solo eller VeckoRevyn? Precis som med Caroline Engvall, och nu är de båda författare.

”När du vänder dig om” är den tredje boken om Erlagruppen, men böckerna kan läsas fristående. Det här var den första jag läste och vill absolut även läsa de två första. Rekommenderas!

En vilt främmande, berusad man tar sig in i en kvinnas hem på Södermalm i Stockholm, och våldtar henne brutalt. Polisen kan gripa mannen på plats. Det hela verkar först vara ett enkelt fall, men utredningen faller ihop som ett korthus. Det fanns en skriftlig inbjudan, och mannen går fri.

När polisen börjar gräva hittar de ännu en snarlik anmälan. Det här blir upptakten till en utredning som helt saknar motstycke: grova våldtäkter med förövare som inte kan dömas. Skräcken sprider sig. Specialteamet Erlagruppen med polisen Liv Kaspi i spetsen återförenas och uppdraget sätter gruppens medlemmar på prov i en jakt på förövare som förföljer och terroriserar kvinnor. Liv Kaspi kämpar samtidigt med sitt privatliv. Hon har vågat älska en man med bakgrund i den undre världen men kan hon lita på honom?

8/10

Detta inlägg publicerades i 2018, Betyg 7-8, Bokrecension, Deckare, HarperCollins, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till ”När du vänder dig om”, Pernilla Ericson

  1. Låter intressant. Tack för tipset!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s