”De försvunna”, Lori Roy

Skärmavbild 2018-10-22 kl. 19.58.43

Efter high-school lämnade Lane Fielding sin isolerade hemstad i Florida för New York och svor på att aldrig återvända. Tjugo år senare är hon tilbaka. Hon är nyskild, jobbar som servitris på en bar och bor med sina föräldrar på ökända Fielding Plantation tillsammans med sina två döttrar: 18-åriga Annalee och hennes yngre syster Talley.

Lane hemsöks av sitt förflutna och betraktas som ovälkommen i trakten på grund av de allvarliga brott hennes far – före detta föreståndare för en ökänd internatskola för pojkar – är misstänkt för. Den ostadiga vapenvila hon först lyckas upprätthålla med staden skakas om när hennes äldsta dotter plötsligt försvinner. Tio dagar tidigare har även en collegestudent anmälts saknad, och de två försvinnandena väcker en rädsla för att den seriemördare som en gång härjat i trakten kan ha återvänt.


”De försvunna” av Lori Roy läste jag i somras och tyckte den var helt ok! Inte så att jag låg sömnlös och inte kunde sova för att jag egentligen ville läsa ut den, men sådär lagom underhållning för en dag i solstolen.

 

6/10

Detta inlägg publicerades i 2018, Betyg 4-6, Bokrecension, Deckare, Modernista. Bokmärk permalänken.

En kommentar till ”De försvunna”, Lori Roy

  1. lite tuff bok, tänk vad slaveriet har gjort mycket ont, utnyttjat barn, gratis arbetskraft.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s