”Vegetarianen”, Han Kang

”Vegetarianen” av Han Kang är kritikerrosad, och jag visste väl egentligen ingenting om den innan jag började läsa. Jag förväntade mig bara en riktigt bra bok, och det kan den säkert vara – för vissa. För min del blir det för abstrakt. Början är fängslande, när Yeong-He plötsligt beslutar sig för att inte längre äta kött, och omgivningens reaktioner på detta. Det får en att tänkta till ordentligt. Men sedan så susar det liksom iväg till skrymslen och vrår som blir för  over the top för min del. Efter sidan nedan funderade jag verkligen vad det hela skulle sluta med och ville verkligen läsa ut boken, men några kapitel senare gav jag upp. Det blev som bara ointressant och konstigt.

Detta inlägg publicerades i 2018, Bokrecension, Ej utläst, Natur & Kultur, Natur och kultur, roman. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s