”Under ytan”, Gilly Macmillan

Vännerna Noah och Abdi har alltid gått sida vid sida. En sen natt, när Noah hittas flytande och medvetslös i en kanal, förändras allt. Vad som först tycks vara ett skämt som gått snett förvandlas till öppen strid. Noah är född iStorbritannien. Abdi är flykting från Somalia. Och Bristol håller på att kollapsa av sociala spänningar. Polisen Jim Clemo vill försäkra sig om att Noah som befinner sig i koma verkligen råkat ut för en olycka. Men Abdi vägrar berätta vad som har hänt. När kriminalreportern Emma Zhang, som också är Jim Clemos föredetta älskare, söker upp Noahs föräldrar flyter också stadens rasism upp till ytan.Två familjer slåss nu för sina söner och för sanningen. Ingen av dem förstår ännu hur långt de kommer att gå, vilka demoner de kommer att konfrontera och vilken smärta de ska utstå.

”Under ytan” av Gilly Macmillan är en bra och tankeväckande deckare. Känns väldigt aktuell idag. Det enda jag egentligen inte riktigt gillade var kapitelindelningen, eller snarare bristen på den. Det är inte indelat i kapitel utan i nästa stycke kan perspektivet vara bytt. Jag tycker inte att Gilly Macmillans karaktärsbeskrivningar håller för att göra det, utan det blir lite rörigt ibland. Tar några meningar innan man förstår vems tankar det är man får följa med i.

Men i övrigt en läsvärd deckare!

7/10

Detta inlägg publicerades i 2019, Bokrecension, Modernista. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s