”Uppkopplad urkopplad avkopplad”, Jimmy Mogrip

Har skärmen fått för stor plats i ditt liv?

Du är inte ensam. Men hur har det gått till? Hur har vi människor förändrats av internets utveckling? Vårt privata liv och vårt arbete? Och våra barn hur är det att växa upp i ett skärmsamhälle?

Jimmy Mogrip skriver om internets utveckling, den smarta mobiltelefonens intåg och hur sociala medier påverkar vårt psyke. Internationell och nationell forskning och sociala experiment varvas med personliga erfarenheter.

”Uppkopplad urkopplad avkopplad” av Jimmy Mogrip är en lättläst och enkel att ta till sig. Den kan säkerligen fungera som ögonöppnare och motivation till att minska tiden framför skärmen, och jag tycker själv delar av den var ganska skrämmande. Samtidigt får man en tydligare bild av hur negativt påverkade vi kan bli av att vara uppkopplade hela tiden, att vi kan logga in på Facebook 60 gånger på en dag. Och vad det gör med oss.

Mest skrämmande var liknelsen att forskning visar att barn som växer upp med en förälder som ständigt väljer skärmen istället för att ge barnet uppmärksamhet, har många likheter för ett barn som växer upp med en förälder som är psykisk sjuk.

7/10

Detta inlägg publicerades i 2019, Betyg 7-8, Bokrecension, Facklitteratur, Ordalaget bokförlag. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s