Om recensionerna

När jag städar i gamla lådor hittar jag ofta små röda anteckningsböcker med svarta hörn och texten ”Läsdagbok” på. Inuti är det tomt. På sin höjd några korta meningar om ”Grottbjörnens folk”, ”Kitty” eller ”Skriet från vildmarken”. Tanken när jag började blogga var att främst dokumentera vad jag läst och kortfattat vad jag tyckte om det. Anteckna i böcker fungerade inte, så jag tänkte att om det fanns tillgängligt direkt via datorn skulle det bli enklare. Och det blev det.

Jag får inte betalt för mina recensioner. Jag gör det för att det är kul. Att bloggen sedan vuxit och numera har flera återkommande läsare är en bonus. Men eftersom det är en hobby lägger jag inte timme efter timme för att få till den perfekta recensionen. Dessutom tycker jag själv inte om att läsa recensioner på tre A4 om en bok jag själv inte läst. Några kommentarer och ett betyg är alldeles utmärkt. Somliga gillar inte det här med betyg, men jag tycker det är fenomenalt. En siffra går inte att misstolka. Ofta när jag läser en bokrecension i en stor dagstidning vet jag efteråt inte vad skribenten egentligen tyckte. Var det en bra bok, eller en dålig?

Ibland läser jag böcker som jag av en eller annan anledning skriver mycket om. För det mesta är det en bok som varit fenomenalt bra, eller fenomenalt dålig. Ibland blir det bara några meningar helt enkelt för att det känns tilräckligt. Jag är konsekvent inkonsekvent med textlängd och analysmängd. En del recensioner är nog inte ens recensioner. Well, det må så vara.

so many books so little timeHar du skrivit en bok som du vill att jag ska recensera? Skicka ett mejl till malinthewriter@gmail.com om handling och varför den kan tänkas passa mig. Bli inte ledsen om jag tackar nej. Ett tips är dock att först kolla vad jag läser för typ av böcker. Har du exempelvis skrivit en fantasy/vampyrdeckare på 1200 sidor och vill att jag ska recensera den får du allt berätta varför jag bör göra ett undantag för just den (eftersom jag vanligtvis inte läser om vare sig vampyrer, fantasy eller knappt deckare). Jag har fått recensionsexemplar som fortfarande är olästa. Inte så många, men de finns. Att skicka ett recensionsex innebär ingen exponeringsgaranti. Med det menas inget illa, men det finns så himla många böcker och så lite tid att läsa dem på.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s